Leverans- och Övriga villkor

Köp- & övriga villkor för Printsnabben

Allmänt
När kund slutfört beställning accepterar kund nedanstående villkor samt att bindande avtal mellan Printsnabben och kund upprättas. Med kund menas företag, organisation, förening & privatperson. Med Printsnabben menas Printhuset Sthlm AB.
Kund ansvarar för att kund äger rätt att trycka det original som skickats. Kund kan inte belasta Printsnabben för eventuella krav från tredje man p.g.a. att kund ej ägt rätt att trycka det original som skickats.

Pris
Samtliga priser är angivna exklusive 25% moms. Frakt tillkommer på samtliga priser om vi skickar materialet. Information om fraktpriser ser du under fliken Leverans & övrig info > fraktpriser.
Tryckfärdigt digitalt underlag erfordras, i annat fall kan en datakostnad tillkomma, dock aviseras detta till kund innan något arbete utförs. Vi reserverar oss mot eventuella pris eller skrivfel på webbsidan.

Avbeställning av jobb
Om kund vill avbeställa varorna kan så ske fram till att Printsnabben påbörjat produktionen på telefonnummer 08-684 224 00. Om Printsnabben påbörjat produktion av varorna så måste kund acceptera och betala för varorna.

Leverans
Normal leveranstid är att vi skickar paketet inom 1-3 dagar. I vissa fall upp till 5 dagar. Behöver du din trycksak snabbare eller ett visst datum så maila eller ring oss så går det säkert att lösa.
Leveransförsening som uppstått p.g.a. fraktbolaget kan ej belastas Printsnabben AB.
Ekonomisk skada som drabbat kund kan ej belasta Printsnabben.
Vid felaktig leveransadress eller att ingen mottagit leveransen får kunden betala returfrakten samt en hanteringskostnad på f.n. 400 kr.
Printsnabben ansvarar för varorna tills det kund tagit emot varorna. 

Betalningsvillkor
Företag kan betala med Payson betalkort eller Paysonfaktura med 14 dagars betalningstid. Företag kan också betala mot en Printhusetfaktura med med 30 dagars betalningstid. Dröjesmålsränta tillkommer med 12% vid försenad eller utebliven betalning samt avgift för betalningspåminnelse och ev. inkassokostnader.
Privatpersoner kan betala med Payson betalkort eller faktura med 14 dagars betalningstid.
Sedvanlig kreditupplysning görs vid alla fakturaköp. I vissa fall kan förskottsbetalning krävas innan produktion.
Vi hanterar inte kontant betalning.
På ordrar till privatpersoner på ett ordervärde större än 3.000 sek kan förskottsbetalning krävas.

Reklamationer / Transportskador
Reklamation ska ske omgående men senast 5 dagar efter levererad/uthämtad vara. Skicka ett mail till reklamation@printsnabben.se med en beskrivning av vad som anses vara fel på levererat material. 
Om synlig transportskada skett så måste detta anmälas direkt till chauffören vid leveranstillfället. Viktigt att chauffören noterar detta på fraktsedeln. Vid dolda skador kontaktas i första hand transportbolaget. Printsnabben ansvarar inte för transportskador. Printhuset kan ej belastas för ekonomisk skada som skett p.g.a. att transportbolaget försenat leveransen.

Öppet köp / Ångerrätt
Vi tillämpar inte s.k. Öppet köp eller Ångerrätt då materialet är tryckt efter kunds önskemål. Jobbet kan dock stoppas om inte Printsnabben påbörjat tryckningen.

Tryckoriginal
Det kan skilja en del mellan det som syns på skärmen och hur det blir i den digitala printern. Har du en trycksak som måste ha en närmast exakt färgåtergivning så är det bästa att skicka en likare/prov till oss innan tryck. Har du en speciell ICC-profil så skicka den till oss. Vid större jobb (ordervärde över 5.000 sek) kan vi skicka ett färgprov innan tryck.Kund accepterar att skillnad i färg kan förekomma mellan det som syns på dataskärmen och det som printas.

Beställningar från utlandet
Vi tar inte emot beställningar från utlandet i våran webbshop. Vill du beställa från utlandet så kontakta alltid oss genom mail.

Personuppgiftsbehandling
Printsnabben behandlar kunds personliga uppgifter enligt personuppgiftslagen. Printsnabben har inte rätt att föra kunds personliga uppgifter vidare till tredje part. Kunders kontaktuppgifter kan komma att användas till marknadsföring, information och pesonliga erbjudanden från Printsnabben.

Vid eventuell tvist mellan kund och Printsnabben
Vid eventuell tvist hänvisar vi privatpersoner i första hand till ARN. Kund som är företag (Juridisk person) hänvisas i första hand till skiljenämnd och skall avgöras enligt svensk lag.